Wanneer we onze klanten vragen om een tekst te schrijven voor hun website, wordt er meestal eens goed gezucht. In dit blog bericht geven we je enkele simpele tips hoe je goede teksten schrijft voor je website. En vóóral ook hoe je dit snel en makkelijk kunt doen.
Begin niet in het wilde weg, maak een kladje met kernwoorden
Bedenk voor je begint te schrijven welke steekwoorden er op je website moeten terugkomen. Wat maakt jou zaak bijzonder? Heb je een groot assortiment aan vis gerechten, of kook je alleen vegan? Sta je bekend om de passende wijnen? Is alles vers bereid, en volgens grootmoeders recept? Voor elke horecazaak is dit anders, maar je website is wel de plek waar jouw gasten zoeken naar een reden om bij jou te komen. In een gesprek met onze accountmanagers kunnen we je helpen een aantal kernzaken te bepalen die belangrijk zijn voor de omzet in jouw restaurant of café.
Tip: Schrijf minimaal 5 kernwoorden op een kladpapier
Schrijf zoals je praat
Een tekst schrijven voor je website, is niet hetzelfde als het schrijven van een boek. Maar toch zijn we geneigd om hier eens goed voor te gaan zitten, en een lap tekst te maken waar je een eerste hoofdstuk mee kunt vullen. Denk eens terug aan de websites die je hebt bezocht.. Kleine stukjes tekst lezen het prettigst. Ga dus niet veel moeite steken in een eindeloos verhaal. Benader je webteksten als appjes. Schrijf eens 3 tot 5 zinnen per onderwerp. Zo klaar, en veel interessanter voor de bezoeker van je website.
Tip: Houd je aan maximaal 5 zinnen per kernwoord
Korte zinnen trekken de aandacht
Een paar korte zinnen, die in de website kunnen terugkomen worden veel beter gelezen dan een volledige alinea. Heb je bepaalde gezegdes die vaak terug komen in de zaak? Of misschien wat spreuken aan de muur hangen? Dan is dit leuk om ook in je website terug te laten komen. En vergeet niet, parkeergelegenheid, elke dag open, groot terras zijn allemaal belangrijke elementen die je in één zin kunt vangen.
Tip: Wanneer je 5 sterke zinnen hebt, breng je op elke pagina iets onder de aandacht.
Je doet dit elke dag!
Vaak vragen we een horeca ondernemer om teksten over zijn gerechten en zaak, en krijgen we een exacte opsomming van wat er kan en mag. Een broodje tonijn wordt dan: Broodje Tonijn – Brood, tonijnsalade, sla en tomaat. Als we vervolgens komen lunchen en vragen hoe een broodje tonijn er uitziet klinkt dit gerecht zo: Vers gebakken stokbroodje, met huisgemaakte tonijnsalade, knapperige sla en tomaat. Van de 2e versie krijg je meteen trek! En dat willen we op je website ook bereiken.
Onze tip is dus: schrijf zoals je aan tafel tegen je gasten praat.